12 Липня, 2024 1:33 am

Підліток намагався розібрати частину “Шахеда”: на Одещині сталася трагедія (фото)

Неповнолітній знайшов небезпечний предмет та приніс додому.

В Одеській області трагічно загинув неповнолітній / фото od.npu.gov.ua
В Одеській області трагічно загинув неповнолітній / фото od.npu.gov.ua

Триває війна в Україні, і в Одеській області загинув 15-річний підліток, який намагався розібрати частину ударного дрона.

Як повідомили у пресслужба регіонального главку Національної поліції, трагедія сталася 3 липня одному з сіл Саф’янівської територіальної громади Ізмаїльського району. “Попередньо поліцейські встановили, що юнак приніс додому невідомий предмет, який знайшов у лісосмузі, та почав на подвір’ї розбирати його. Предмет вибухнув та спровокував пожежу, внаслідок чого підліток загинув”, – розповіли поліцейські.

Рятувальники ліквідували займання. На місці події працювали слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та фахівці управління вибухотехнічної служби обласної поліції.

За фактом загибелі дитини розпочато провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою “нещасний випадок”.

“Закликаємо дорослих та дітей бути дуже уважними та обережними, адже в країні війна і будь-де можна натрапити на небезпечні предмети. При виявленні бойових припасів, снарядів, мін тощо, або підозрілих предметів не торкайтеся їх, а невідкладно повідомляйте на спецлінію Національної поліції “102” або Державної служби з надзвичайних ситуацій “101”, – наголошують в управлінні.

В Одеській області трагічно загинув неповнолітній / фото od.npu.gov.ua
В Одеській області трагічно загинув неповнолітній / фото od.npu.gov.ua

Як уточнили у правоохоронних органах, НП сталася у селі Стара Некрасівка по вулиці Кірпічній. Попередньо встановлено, що вибухонебезпечний предмет підліток знайшов, коли купався у річці та це – частина ударного дрона “Герань-2” (так росіяни називають іранські “Шахеди”, – Ред.). Коли хлопець за допомогою молотка намагався розібрати її, стався вибух, який спровокував пожежу. Мати дитини в цей час була в будинку – фізичних травм вона не отримала, але госпіталізована у шоковому стані.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *