2 Серпня, 2024 1:00 am

“Можливість легально прибирати ворогів”: кінорежисер Сенцов розповів, чому пішов на фронт

Колишній бранець Кремля не приховує, що участь у боях проти загарбників для нього є також можливістю помститися за 5-річний полон в Росії.

Колишній бранець Кремля, кінорежисер Олег Сенцов зізнався, що пішов на фронт саме тому, що хотів помститися росіянам за роки полону. Про це він розповів в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Помститися бажання є. І в тому числі це була одна з причин, чому я пішов в армію. Тому що це єдина можливість зараз легально вбивати ворогів. Потім такої можливості вже не буде”, – розповідає він.

Разом з тим Сенцов запевняє, що за два роки у штурмовій піхоті йому жодного разу не довелося нікого вбити особисто так, щоб це було зрозуміло напевно.

“Я в штурмовій піхоті, ми багато стріляємо, багато працюємо на спалах, на звук, на вогник або щось таке. Але такого, що ти персонально когось мінуснув, такого в мене не було”, – стверджує колишній бранець Кремля.

За словами Сенцов, на фронті у нього були ситуації, коли він міг вбити російських солдатів, але тоді він вирішив полонити загарбників.

“Коли ми робили засідку останню, це був мій вибір: або дати команду їх знищити, тому що вони були у нас під прицілами відкриті, або взяти в полон. Ситуація була для нас не ризикова, тому ми взяли їх у полон”, – розповідає кінорежисер.

Сенцов каже, що особисто двічі полонив росіян – одного разу це була група з шести окупантів, а за кілька тижнів в полон потрапили іще шестеро включно з командиром.

Що відомо про Олега Сенцова

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист і письменник з Криму. До російського вторгнення в Крим встиг зажити певної слави за створення авторських фільмів “Гамер” та “Носоріг”.

Після анексії півострова був затриманий окупантами за звинуваченням у тероризмі, оскільки він був активним прибічником Революції Гідності. У серпні 2015 року росіяни запроторили його до в’язниці суворого режиму на 20 років. Там він провів понад 4 роки.

7 вересня 2019 року Сенцов був звільнений з російського полону в межах обміну утримуваними особами між Росією та Україною, про який домовлялися особисто Володимир Зеленський та Володимир Путін.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну на початку 2022 року Олег Сенцов вступив до лав ЗСУ та взяв безпосередню участь у бойових діях проти загарбників.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *