2 Серпня, 2024 2:01 am

Інститут ВМС випустив молодих лейтенантів

Урочистий випуск лейтенантів відбувся в Інституті Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія».

Про це повідомила пресслужба Інституту.

Випускникам вручили погони, дипломи та кортики, зачитали наказ Міністра оборони України про присвоєння їм первинних офіцерських звань. Після цього вони склали урочисту Клятву офіцера.

Також лейтенанти попрощалися з Бойовим прапором Інституту Військово-Морських Сил і, за традицією, по черзі вдарили в корабельний дзвін, ринду, голосно виголосивши свої нові звання і прізвища.

Найкращі випускники отримали цінні подарунки від Командувача Військово-Морських Сил та начальника Інституту, а лейтенант, який пройшов підготовку у Військово-морській академії Італійської Республіки (Ліворно),  італійський морський кортик з рук військового аташе цієї країни.

Присутні заслухали відеозвернення Президента України Володимира Зеленського.

«Зараз ви – молоді офіцери, і всім вам ще належить проявити себе, свої якості, свою силу. Вам ще належить вирости в досвіді й у званнях. Але я не сумніваюся, що серед вас є ті, хто обов’язково виросте з командирів у командувачі, хто зараз вдячний своїм наставникам, а й сам обов’язково стане наставником для інших, коли вже нові покоління українців прийдуть вчитися бути офіцерами»,  заявив глава держави.

Слово також узяв командувач Військово-Морських Сил Збройних сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа:

«Ви навчалися в складні часи для нашої держави. Два роки триває повномасштабна війна. І ці випуски, які відбулися в цей період, вони увійдуть в історію. Ви вибрали найскладніше  шлях захисника України, шлях офіцера, й відсьогодні ви нестимете відповідальність не тільки за себе, а й за людей, за техніку, за виконання завдань. І за перемогу. Що б не сталося, ми з вами повинні пройти цей шлях до кінця»,  сказав Неїжпапа.

Начальник Інституту Військово-Морських Сил капітан 1 рангу Максим Кіріакіді побажав випускникам нових звершень, кар’єрного зростання, перемоги над ворогом.

«Сучасні техніка та озброєння змінюються у неймовірному темпі, що вимагає від вас бути професіоналами, які зможуть відігравати провідну роль у змінах у вітчизняному флоті протягом наступних десятиліть. Отже, сьогодні пам’ятний день, коли лави наших Збройних Сил поповняться новим поколінням морських офіцерів, основний обов’язок яких боротися щодня, являти собою небезпечну, стримуючу загрозу для збереження силою миру та безпеки у світі»,  сказав Кіріакіді.

Найближчим часом молоді офіцери вирушать за місцями несення служби, на кораблі та в підрозділи ВМС ЗС України та Морської охорони Держприкордонслужби України.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *