1 Серпня, 2024 11:11 pm

Який вигляд має “Охматдит” у Києві після удару: репортаж з місця подій (фото)

Медики кажуть, що на момент обстрілу в корпусі могло бути орієнтовно 20 дітей.

Російські окупанти у понеділок, 8 липня, завдали ракетного удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві. Наразі там тривають розбори завалів, оскільки під зруйнованим корпусом можуть бути люди, зокрема і діти. 

Про це з місця події повідомила кореспондентка ТСН Наталія Нагорна. 

На місці ракетного удару перебуває міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він повідомив, що у цій будівлі на момент російського терористичного удару були діти та медики. 

“Зараз організовано ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Ми бачимо корпус, в якому була токсикологія. Там булим дітки на діалізі, де працювала лабораторія. Тут допомагають нам ДСНС, які перші кинулись та розбирають завали. Через певний період часу, ми розумітимемо, кого евакуювала швидка і хто потенційно може бути під звалами. Окремо під цими корпусами виводимо всіх з реанімації, бо тут нема світла, води. Відбувається евакуація по лікарнях міста Києва та лікарнях МОЗ. Працює оперативний штаб”, – сказав Віктор Ляшко. 

Віктор Ляшко на місці ракетного удару по лікарні у Києві / ©
Віктор Ляшко на місці ракетного удару по лікарні у Києві

Віктор Ляшко підтвердив, що в момент ракетного удару по корпусу, там перебували діти. 

“Звичайно, що перебували. Там у дітей був останній шанс на порятунок. Тут вони отримували діалізні процедури. Те що ми маємо на сьогодні – в реанімаційних вдалось всіх врятувати”, – сказав Віктор Ляшко. 

Міністр підтвердив, що є інформація про потерпілих через ракетний удар по лікарні, проте відмовився називати кількість, оскільки вона постійно збільшується. 

“Є поранені медики, їм надається медична допомога”, – сказав Ляшко. 

Наразі люди допомагають розбирати завали. Медики повідомляють, що на момент ракетного удару по корпусу лікарні, там могло бути 20 дітей. 

“Скільки дітей? Ну 20 мабуть, було. Персоналу – було два відділення”, – сказав лікар Охматдиту. 

Лікар, який працює в Охматдиті / ©
Лікар, який працює в Охматдиті

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *