9 Вересня, 2024 7:52 am

Під Києвом уламки дрону влучили у будинок російського опозиціонера Пономарьова

Пономарьов прокоментував інцидент, назвавши його “другим днем народження”.

Будинок російського опозиціонера Іллі Пономарьова в Київській області зазнав пошкоджень після нічної атаки дронів. Як повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела, політик і його дружина отримали “численні поранення”, але їхньому життю нічого не загрожує.

Відомо, що БПЛА вибухнув за п’ять метрів від вхідних дверей. Будинок зазнав руйнувань. На фотографіях, які публікують у мережі, на обличчі та грудях Пономарьова видно подряпини та численні синці.

Раніше, 31 липня, на територію ділянки Іллі Пономарьова вже прилітало три дрони. Однак вони були збиті ППО і впали на відстані 50-100 метрів від будинку, заподіявши лише незначну шкоду.

Пізніше сам Пономарьов прокоментував інцидент, назвавши його “другим днем народження”. Він додав, що це була п’ята спроба замаху на нього – найбільш нестандартна і більш успішна, ніж попередні.

Пономарьов прокоментував інцидент/ скріншот
Пономарьов прокоментував інцидент/ скріншот

Російський опозиційний діяч і колишній член фракції партії “Справедлива Росія” в Держдумі РФ Ілля Пономарьов переїхав в Україну незабаром після анексії Криму Росією. У 2019 він отримав українське громадянство. У Росії проти Пономарьова заведено кілька кримінальних справ.

“В одному із районів чоловік та дружина отримали поранення. Потерпілих госпіталізовано до столичної лікарні, їм надається відповідна допомога. Крім того, пошкоджено два приватних будинки”, – зазначили правоохоронці.

Наслідки падіння дрону на будинок Пономарьова (npu.gov.ua)

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *