9 Вересня, 2024 7:51 am

Окупанти планують відрізати Часів Яр від “дороги життя”: аналітик стривожив прогнозом

Окупаційні російські війська планують наступ “широким фронтом” на основну логістичну трасу в районі Часового яру.

Експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке вважає, що росіяни хочуть перерізати основний маршрут постачання підрозділів ЗСУ, які тримають оборону Часового Яру.  Про це свідчать дії окупантів в районі Авдіївки та Очеретиного.

Про це пише BILD.

“Просування ЗС РФ на захід від Авдіївки загрожує автотрасі T0504, яку називають “дорогою життя”. Наразі це основний маршрут постачання для угруповання ЗСУ в районі Часового Яру”, – зазначив аналітик.

Рьопке впевнений, що ці дії безпосередньо пов’язані з розширенням плацдарму окупантів у районі населеного пункту Очеретине. Там вони поступово захоплюють розташовані поблизу села і намагаються вийти на оперативний рівень.

Аналітик додав, що від траси окупантів відділяє всього 6 км напряму через село Воздвиженка. Але здійснити там прорив важко через вибудувану ЗСУ міцну оборону, яка успішно стримує росіян на цій невеликій ділянці.

“Якщо ж РФ захопить якомога більше території на захід, то зможе наступати на північ у напрямку траси широким фронтом. Тоді оборонятися ЗСУ буде набагато складніше”, – попередив Юліан Рьопке.

Нагадаємо, речник ОСУВ “Таврія” повідомив, що Кринки повністю зруйновані. Але українські військові продовжують виконувати бойові завдання на лівому березі Дніпра в Херсонській області, попри складну ситуацію.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *