9 Вересня, 2024 7:49 am

У Малі повстанці вбили десятки “вагнерівців”: міг загинути відомий командир ПВК – ISW

Російські джерала повідомляли, що втрати “Вагнера” склали 33 вбитих і 18 поранених.

У Малі повстанців вбили та поранили десятки найманців “Вагнера”, а також відомого російського пропагандиста Микиту Федяніна та, ймовірно, командира ПВК Антона Єлізарова (псевдонім “Лотос”).

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). 

Аналітики посилаються на кадри із соціальних мереж, які показують численні тіла “вагнерівці”, в тому числі тіло адміністратора Telegram-каналу “Сіра зона” Микити Федяніна, який регулярно висвітлював повномасштабне вторгнення Росії в Україну і жорстко критикував російське Міністерство оборони.

Джерела з близького оточення Федяніна підтвердили смерть Федяніна російському державному інформаційному агентству ТАСС 28 липня.

“Російське інсайдерське джерело стверджувало, що втрати “Вагнера” склали 33 вбитих і 18 поранених, а різні російські джерела стверджували, що повстанці захопили кількох полонених – деякі припускали, що в полон потрапив командир “Вагнера” Антон Єлізаров. Втім, один російський мілблогер стверджував, що МО РФ заплатило викуп за кожного захопленого найманця, окрім Єлізарова, а кілька інших мілблогерів стверджували, що він загинув у засідці”, – йдеться у повідомленні.

Аналітики не можуть самостійно перевірити, Єлізаров потрапив у полон, чи він загинув.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *