9 Вересня, 2024 7:50 am

Дуже малою є ймовірність того, що син живий: батько зниклого львівського студента Гашевського розповів, що кажуть слідчі

Два тижні тому на Прикарпатті під час мандрів у горах зник студент 4 курсу ЛНУ ім. І.Франка Олександр Гашевський. Батько, Микола Гашевський, припускає, що його сина вже немає серед живих

Декілька днів тому він отримав телефонний дзвінок від людини, яка представилась оперуповноваженим львівської поліції та повідомила, що у Тисі знайшли тіло чоловіка, яке може належати їхньому синові. Станом на 30 липня рідні на опізнання не їздили, а інформацію, що у Тисі знайшли тіло саме їхнього сина вважають недостовірною.

Що відомо про зникнення на сьогодні

“З того, що нам відомо, скоріш за все його затримували прикордонники і після цього він зник. Про зникнення ми подали заяву у львівську поліцію. Слідство якось ведуть, але жодних результатів поки нема. Ми намагаємось це якось зрушити, ходжу до прокурора у Львові”, – розповів у коментарі для “Еспресо.Захід” Микола Гашевський.

Крім того, мама зниклого Олександра їздила на ймовірне місце зникнення, у Верховину. Там вона також написала заяву у поліцію (а саме у районний Верховинський відділ поліції), аби розуміти, що там відбувалось на місці.

Якихось нових деталей чи відомостей, каже пан Микола, це не дало. 

“Єдине, бачили, що там людей хапають прямо на центральних вулицях. Процедура виглядає так: прикордонники зупиняють, а люди у формі просто хапають цих людей і кудись везуть”, – додав батько.Play Video

Він переконаний, що треба проводити розслідування на місці, а слідчі, за його словами, не дуже над цим працюють. 

“Дружині сказали, що будуть розслідувати, видали корінець заяви та більше ми від них не маємо жодної інформації. Тут у Львові нам кажуть, що роблять якісь запити, намагаються встановити звідки був останній дзвінок, але теж поки мені нічого не повідомляли”, – уточнив батько зниклого Олександра.

Чи справді тіло студента Гашевського знайшли у Тисі

Ще один нюанс, який збентежив родину Гашевських – декілька днів тому до них зателефонувала людина, яка представилась слідчим і повідомила, що тіло начебто сина знайшли в Тисі. 

“Ми не знаємо достовірно нічого, адже не проводилась експертиза. До нас дзвонив оперуповноважений. Поки ми нічого не знаємо. Оперуповноважений сказав, що знайшли тіло і треба його опізнати, але ми поки його не бачили. Крім того, нам не казали, кудись їхати на опізнання. Чому саме нам подзвонили, не знаю”, – додав батько.

З його слів, вони мають повідомлення, що сина утримували у себе прикордонники.

“Еспресо.Захід” звертався за коментарем до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, де нам повідомили, що, після перевірки ймовірної причетності службовців ТЦК та соціальної підтримки до зникнення студента у Верховині, з’ясували, що військові не затримували хлопця та не доставляли у розташування ТЦК. Водночас перевірка триває і зараз встановлюється можлива причетність інших осіб, зокрема військовослужбовців прикордонної служби до цієї справи.

“Вірогідність того, що з ним все добре, дуже мала. Зазвичай людина, яка попадає у військову частину, якось намагається подзвонити рідним. Він би вже подзвонив. Тому я думаю, що все ж сталось найгірше. Сподіваюсь, що публічний розголос зробить можливою перевірку відповідними органами працівників ДПСУ, аби опитати всіх. Фото сина всюди висить, можливо встановимо якісь деталі зникнення”, – сподівається Микола Гашевський.

Як наголосив батько, його син Олександр худий і невисокий на зріст, а тому навіть невеликий удар для нього міг бути смертельним. Він закінчив 4 курс, склав іспит і мав переходити на 5 курс навчання.

Виявили тіло, а в кишені знайшли студентський квиток – на ім’я Олександра Гашевського

Юрист родини Олег Веремієнко також побоюється, що студент Гашевський може бути мертвий, хоч жодних доказів чи деталей зникнення вони не мають.

“Станом на сьогодні є наступна інформація: у Мукачівському прикордонному загоні мені, як адвокату повідомили, що на угорській сторін понад тиждень тому їм на вайбер прислали фото угорці, які виявили тіло, а в кишені знайшли студентський квиток – на ім’я Олександра Гашевського. Але це може бути і не його тіло, а когось іншого, бо опізнання не було. Коли я питав у прикордонників, чи можуть дати контакт, з якого номеру прислали це фото, відповіли, що не можуть і порадили звертатись у консульство, оскільки це інша країна”, – каже він.

Поїхав Олександр Гашевський у Верховину сам. Він не мав намета, лише зі спальником.

Правоохоронні органи готуються надати відповідь

Редакція сайту Еспресо.Захід надіслала інформаційні запити у різні силові відомства: Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону, обласну поліцію Львівщини і Закарпаття, до Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон, в обласні Територіальні центри комплектування Івано-Франківської та Закарпатської області з проханням повідомити інформацію про зниклого студента, чи справді відкрите і ведеться провадження, хто цією справою буде займатись, та чи відповідає дійсності інформація про наявність тіла у р. Тирі зниклого Олександра Гашевського. Усю надану нам інформацію ми будемо публікувати на сторінках сайту.

“Родина оголосила $500 премії за будь-яку інформацію про реальне місце перебування студента ЛНУ Гашевського Олександра Миколайовича 2003 р.н., і про осіб, причетних до його викрадення”, – додав Веремієнко.Нагадаємо, 14 липня, понад два тижні тому на Прикарпатті зник студент Львівського національного університету Олександр Гашевський. Знайомі та родичі хлопця упевнені, що його викрали працівники РТЦК Верховини, але військові заперечують свою причетність. Досі про місцеперебування хлопця нічого не відомо

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *