9 Вересня, 2024 7:51 am

Колону “вагнерівців” розбито в Малі: ліквідовано понад 80 російських військовослужбовців і командира Єлізарова, є полонені

Колону російських найманців із ПВК “Вагнер” розгромили у Малі.

Про це повідомив у телеграм-каналі головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Як зазначається, 27 липня загін ополченців із племен туарегів “Захист народу Азавада” в районі міста Тін-Зауатін знищив понад 50 російських військовослужбовців, 5 росіян здалися в полон, також вбито понад 10 військовослужбовців ЗС Малі. Знищено колону бронеавтомобілів та пікапів “Вагнера”, також ополченці збили вертоліт Мі-24 з російським екіпажем.

Як видно на відео, росіяни потрапили в засідку ополченців, які перебили їх зі стрілецької зброї. Ймовірно, дві-три машини могли бути підірвані на мінах або гранатометом, але на місці бою не видно вирв, трупи росіян не пошкоджені вибухами, лежать купно навколо своїх машин, тобто встигли з них вистрибнути. Впадає в око примітивне оснащення та озброєння ополченців-туарегів. Частину поранених туареги добили на місці, а кілька полонених змусили говорити на камеру “Росія – ні, Вагнер – ні, Азавад!”.

“Очевидно, російські карателі їхали без розвідки та охорони, покладаючись на суттєву перевагу в бойовій техніці та озброєнні”, – наголошує Бутусов.

“Наразі росіяни повідомили про знищення в Малі 80 та здачу в полон 15 російських військовослужбовців зі складу 13-го штурмового загону “Вагнер”. Ліквідовано діючого командира “Вагнера” Антона Єлізарова, позивний Лотос, який командував в Україні штурмом Соледару”, – Бутусов цитує повідомлення ДШРГ Русич.

русич

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *