9 Вересня, 2024 7:53 am

Полковник австрійської армії назвав найуспішніші операції ЗСУ за час повномасштабної війни

Також військовий розповів про недоліки операцій в інформаційному просторі.

Найуспішнішими військовими операціями України за час повномасштабної війни з РФ є оборона Києва, контрнаступ у Харківській області та очищення Чорного моря. Таку думку висловив полковник служби генерального штабу Австрії Маркус Райснер в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Я хотів би підкреслити три з них, що стосуються застосування ЗСУ. По-перше, успішна оборона Києва. Як відомо, це було надзвичайно важливо для України в той час. І до сьогодні лишається популярним висловом: ми вигнали росіян із Києва, і це означає, що ми також звільнимо решту України. По-друге, військова операція під Харковом, де завдяки принципу несподіванки та обману, а також тому, що російські збройні сили на той момент були розтягнуті, вдалося здійснити швидкий прорив. Третій військовий елемент, який я хотів би згадати у цьому зв’язку, – це зачищення Україною західної частини Чорного моря, що можна вважати абсолютним успіхом, адже це дало Україні змогу принаймні частково відновити свої зернові коридори”, – підкреслив полковник австрійської армії.

За його словами, четвертим елементом, який не належить до застосування військ, є операції в інформаційному просторі.

“Утім, тут є негативне зауваження: проблема полягає в тому – і я постійно про це говорю, – що нам потрібна об’єктивна оцінка ситуації. Звичайно, мета України – представити свої дії таким чином, щоб Захід, зокрема, відчував, що є сенс продовжувати підтримувати Україну. Однак, на мою думку, також важливо передати момент, коли потрібно чітко сказати: так, нам зараз дійсно необхідна ваша підтримка, тому що інакше нам справді буде важко”, – пояснив військовий.

Він наголосив, що інформаційні заходи для підняття бойового духу та отримання стратегічної підтримки є важливими, проте не до того моменту, коли західні країни думають, що Україні вдасться зробити все самотужки. 

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *