1 Серпня, 2024 10:20 pm

“Хлопців просто стирали”: у соцмережі розгорівся скандал через загибель і поранення бійців 110 бригади

Військові, своєю чергою, кажуть, що всі зусилля направлені на збереження життя особового складу.

Днями в соцмережах набув резонансу допис користувачки Ольги Чернілевської про начебто трагічні ситуації на фронті та в одному з госпіталів, де лікуються поранені захисники. За словами Ольги, у неї загинув син, який захищав Україну у складі 110 бригади.

7 травня хлопців просто розстрілювали, керівництво (110-ї бригади) не надало їм жодної підтримки“, – стверджує дописувачка.Play Video

Далі в своєму дописі вона розповідає ще про одного українського бійця 110 бригади. За її словами, чоловік начебто був відправлений на передову через 2 години після прибуття до бригади, згодом він отримав поранення та контузію, після чого був евакуйований до шпиталю. Матері цього бійця зателефонувала дружина іншого пораненого та розповіла про ситуацію.

“А з бригади ніхто нічого не повідомляв. Навіть, як везли його в госпіталь, не кинули сумки з телефоном і документами”, – пише Ольга, передаючи, як зрозуміло, слова іншої матері.

Також в дописі вона опублікувала думку про те, як, начебто, у бригаді ставляться до бійців.

“Вони одноразове м’ясо, яке нікому не потрібне. Може хтось прочитає з керівництва бригади, хай згадають, що їх також народила мати, і вона чекає і переживає, так як чекають сотні матерів ваших підлеглих солдат… Ви брали номера телефонів рідних – чому ніхто не зателефонував і не повідомив, де знаходиться мій син? Де шукати його документи? Якщо він нікому не потрібний, то він потрібен мені і я заберу його додому”, – цитує дописувачка маму пораненого.

Як відреагувала 110 бригада

На цей допис відреагували у 110-й окремій бригаді та в коментарі для ТСН.ua висловили свою позицію щодо цього:

Повідомлення про ситуацію на фронті не відповідає дійсності. Переміщення військовослужбовців в зоні проведення бойових дій та між підрозділами є військовою таємницею. Комунікація з родичами військовослужбовців відбувається через гарячу лінію бригади за номером: +380 (93) 865 17 19. Всі зусилля направлені на збереження життя особового складу”.

У нас найскладніший напрямок, велика смуга, де ми тримаємо оборону. Відбуваються активні бойові дії, але інформація про те, що командири вважають бійців “одноразовим м’ясом” – це не відповідає дійсності”, – резюмує речник бригади Іван Сєкач.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *