2 Серпня, 2024 1:45 am

Україна може перемогти: командир Полку Калиновського назвав умови

Україні потрібно покращувати свій військовий потенціал і бити Росію в слабкі місця.

Україна зможе здобути перемогу у війні з Росією, якщо позбудеться радянських атавізмів в армії та скористається слабкостями агресора. Таку думку в інтерв’ю Online.UA висловив Павло “Дзядзька” Шурмей, тимчасово виконуючий обов’язки командира Полку імені Кастуся Калиновського, в якому на боці ЗСУ б’ються добровольці з Білорусі.

За словами Шурмея, у Росії є достатньо слабких сторін, якими Україна може скористатися для досягнення власної перемоги.

“Чого в Росії дуже багато, на жаль, це людський ресурс. І використовують його на 200-300%. Але треба розуміти, що час грає проти них, санкції починають дедалі ефективніше працювати”, – зазначає білоруський доброволець.

Також, на думку Шурмея, для перемоги над Росією Україні потрібна непохитна підтримка західних партнерів, посилення мобілізації та розгортання власного військового виробництва.

“Якщо трапиться так, що Захід стане допомагати на всю міць, на всі 100%, Україна може вистояти. (…) Україна повинна швидко поміняти старі радянські підходи до комплектування, підготовки бойових підрозділів. Багато що залежить від української влади, Збройних сил”, – упевнений він.

Білоруські добровольці в Україні

Полк імені Кастуся Калиновського – військове формування у складі ЗСУ, створене в березні 2022 року. Полк складається з двох батальйонів – “Волат” і “Литвин”. Його загальна чисельність – близько 5 тисяч бійців. У лавах цього підрозділу воюють виключно громадяни Білорусі. Головною метою Полку Калиновського є “Визволення Білорусі через звільнення України”.

Полк Калиновського бере активну участь у боях на фронті, і зазнає втрат, як і будь-який інший бойовий підрозділ ЗСУ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *