2 Серпня, 2024 12:22 am

Зеленський привітав сержанта ЗСУ Ярославу Магучіх з встановленням світового рекорду в стрибках у висоту.

Вона побила світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту, який тримався 37 років.

Президент подякував спортсменці за те, що вона показала світу справжню українську волю до перемоги.

Магучіх встановила новий світовий рекорд / фото REUTERS
Магучіх встановила новий світовий рекорд / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський привітав легкоатлетку Ярославу Магучіх з досягненням світового рекорду у стрибках у висоту.

“Вітаємо видатну українську легкоатлетку Ярославу Магучіх та її команду зі встановленням нового світового рекорду зі стрибків у висоту: 2,10 метра!”, – написав президент у Телеграм-каналі.

Зеленський зазначив, що Ярослава побила попередній рекорд, який протримався 37 років, і продемонструвала всьому світу справжню українську волю до перемоги.

“Дякуємо тобі, Ярославо, за те, що так високо підняла український прапор і здобула цю перемогу для нашої країни та народу. Кожна така перемога є неймовірно важливою для нашої сили та єдності”, – написав Зеленський.

Встановлення світового рекорду Ярославою Магучіх

Сьогодні Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд у жіночих стрибках у висоту. Це відбулося під час виступу на етапі Діамантової ліги в Парижі. Магучіх з першої спроби взяла висоту у 2,10 м. Відтак, українка побила рекорд Стефки Костадінової у 2,09 м, встановлений у 1987 році.

Тепер українка перша у списку легкоатлеток за стрибками у висоту. За нею Стефка Костадінова із результатом 2,09 м (1987 рік), Кайса Берквіст із результатом 2,08 м (2006 рік) та Бланка Влашич 2,08 (2009 рік).

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *