2 Серпня, 2024 1:16 am

Утрьох проти тридцяти! — історія морпіха Олексія і його побратимів

Старший матрос Олексій Адащик виконував бойове завдання з вогневої підтримки штурмової групи морпіхів 501 окремого батальйону морської піхоти в районі міста Вовчанськ Харківської області.

Про цю історію розповіла 7 липня окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Під час цього бою штурмова група вийшла на зачистку ворожих оборонних позицій.

В цей час противник, переважаючими силами, чисельністю до взводу штурмової піхоти, за підтримки артилерії та мінометів розпочав контратаку з метою знищення нашої штурмової групи піхоти, яка не встигла закріпитись на захоплених ворожих позиціях.

Старший матрос Олексій Адащик, виконуючи обов’язки командира гранатометного розрахунку Мk 19, ризикуючи своїм життям і здоров’ям, прийняв рішення не допустити піхоту противника до вказаної позиції й наказав змінити зайняту позицію, висунувши гранатомет Мk 19 на фланг та зайнявши відкриту позицію між захопленою штурмовою групою ворожою позицією і контратакуючою піхотою противника, приблизною кількістю до 30 піхотинців.

Відкривши вогонь зі станкового гранатомету Мk 19, розрахунок під командуванням старшого матроса Олексія Адащика, старшого матроса Миколи Кузіва та матроса Данила Шапенкова прямим наведенням зірвали контратаку противника, примусивши їх залягти.

Після цього, вміло корегуючи ведення вогню з гранатомета Мk 19, знищили вказаний підрозділ противника, не давши нікому покинути поле бою.

В результаті описаних дій розрахунку під командуванням старшого матроса Олексія Адащик противник втратив вбитими та важко пораненими до взводу штурмової піхоти, забезпечив успішний штурм групою морської піхоти 501 окремого батальйону морської піхоти визначених рубежів та забезпечив прикриття своєї піхоти до підходу підкріплень, зірвавши контратаку противника.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *