1 Серпня, 2024 11:43 pm

“Ворог лізе групами по 15-25 осіб”: у 47-й ОМБр розповіли про складну ситуацію на Покровському напрямку

Окупанти щосили намагаються тиснути на цій ділянці фронту.

Окупанти на Покровському напрямку активно штурмують піхотою, яку підтримують артилерією, авіацією та FPV-дронами. Наразі на цій ділянці фронту відбувається найбільше бойових зіткнень. 

Про це в ефірі “Еспресо” розповіла речниця 47-ї окремої механізованої бригади Анастасія Блищик.Play Video

“На Покровському напрямку… зараз активно ворог штурмує піхотою. Бачимо поодинокі випадки застосування противником техніки на полі бою, бо дуже продуктивно попрацювали воїни 47-ї ОМБр, це й оператори FPV-дронів, і наші екіпажі Bradley, як кажуть, гарно попалили ворожу техніку. За другу половину квітня, травень близько 250 одиниць російської бронетехніки було знищено бійцями 47-ї ОМБр. Далі загарбники почали більше застосовувати піхотні штурмові дії, тобто це можуть бути як малі групи, так і великі, коли ворог лізе по 15-25 осіб. Ці ворожі групи йдуть одна за одною, продовжуються “м’ясні” штурми”, – зазначила речниця бригади.

За її словами, зараз також активізувалися ворожі FPV-дрони, які дошкуляють, залітаючи у наш тил. На цій ділянці нині працює російський підрозділ, що спеціалізується саме на ударних БпЛА, які запускають або з Очеретиного, або з Коксохіму. 

“Зазначу, що це висота, тому у них сприятливі умови для цього. Звісно у відповідь працюють і наші оператори ударних БПЛА. Зараз вони переважно завдають удари по ворожій піхоті, а в ночі по тилу противника. Кожен день ворог здійснює активні штурмові дії як вдень, так і вночі. Ця ніч була більш-менш спокійною завдяки погоді, бо падав дощ, тому дрони не літали. А в інші дні це безперервні, цілодобові штурмові дії. Тобто йде ворожа одна група, яку знищують наші бійці, а за нею йде друга, п’ята, п’ятнадцята,… Звісно противник підтримує ці групи артилерією, авіацією та FPV-дронами”, – резюмувала Анастасія Блищик.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *