1 Серпня, 2024 10:01 pm

Замість фронту їздив на Сейшели: одеський ексвійськком постане перед судом, чим він відзначився

Тепер суд повинен остаточно вирішити долю Євгена Борисова. За висунутими обвинуваченнями йому загрожує до 10 років за ґратами.

​Скандально відомий екскерівник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов під час війни обманом їздив відпочивати до Іспанії та на Сейшели, а тепер постане за це перед судом.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

В ДБР заявили про завершення розслідування щодо Борисова, який перебуваючи на посаді військкома, не з’являвся на службу без поважних причин та ухилявся від несення обов’язків військової служби. Тепер колишній військком постане перед судом.

Розслідувачі з’ясували, що протягом 2022-2023 років експосадовець виїздив за межі України під виглядом особи, що начебто постраждала внаслідок російської агресії. Борисову допомагав знайомий лікар, і військком таким чином оформлював собі виїзд за кордон начебто на лікування після поранення на фронті.

Насправді ж ексначальник ТЦК їздив на коштовні курорти Сейшельських Островів та Іспанії.

Під час розслідування правоохоронці також встановили, що Борисов використовував підроблений документ як підставу для ннез’явлення вчасно на військову службу.

Колишній очільник Одеського ТЦК обвинувачується у:

  • використанні завідомо підробленого документа;
  • нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчиненому в умовах воєнного стану;
  • ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчиненому в умовах воєнного стану.

За цими обвинуваченнями Борисову загрожує до 10 років ув’язнення.

Зауважимо, висунуті ексвійськкому обвинувачення – далеко не єдині інциденти, у яких “засвітився” та набув скандальної слави Борисов. Раніше журналісти провели розслідування і розповіли про шалені статки чиновника, яких той раптово набув під час повномасштабної війни.

Елітна нерухомість, авто і подорожі Борисова

Борисов опинився в центрі корупційного скандалу ще наприкінці квітня 2023 року. Тоді екснардеп Ігор Мосійчук оприлюднив інформацію, що родина на той час одеського військкома володіє в Європі розкішною нерухомістю та елітніми автомобілями. Політик також назвав низки незаконних епізодів, безпосереднім учасником яких міг бути Борисов:

  • ввезення преміального авто під виглядом гуманітарки;
  • проживання родини в орендованому майні за 5000 євро на місяць;
  • придбання матір’ю елітного будинку в Марбельї (Іспанія) за 3,95 млн євро;
  • відпочинок Борисова на іспанському курорті під час воєнного стану в Україні (від 22 грудня 2022 року до 18 січня 2023 року);
  • придбання дружиною офісу в одному з елітних офісних центрів у Марбельї (в січні 2023 року).

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *