1 Серпня, 2024 11:00 pm

Після анонсу “несподіваних зустрічей” літак Орбана вилетів до Китаю

Після зустрічей у Києві, Москві та Азербайджані літак прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана вилетів до Китаю. Його прибуття очікується у понеділок, 8 липня.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на угорський портал 444.

На момент публікації статті військово-урядовий літак Dassault Falcom 7X прямував з Будапешта до Пекіна, про що свідчать сайти радіолокаційного стеження. Імовірно, у ньому сидить Віктор Орбан.

Уряд Угорщини поки що не надав жодної інформації про цю поїздку. Портал 444 звернувся до прес-секретаря і до прес-служби канцелярії Орбана і зазначив, що повідомить деталі відразу, як отримає відповідь.

Також журналісти зазначили, що останніми днями Віктор Орбан відвідав Україну і провів переговори з президентом Володимиром Зеленським, а потім вирушив до Москви, де більше трьох годин розмовляв з російським диктатором Володимиром Путіним. Потім він вилетів до Азербайджану на неформальний саміт Організації тюркських держав.

Що відомо про “мирні ініціативи” Угорщини

“Тепер усі можуть бути впевнені в тому, що наступні шість місяців будуть місією миру, щоб нарешті забезпечити мир у нашому регіоні”, – зазначив він у пості із заявою про перший тиждень угорського головування в Євросоюзі.

Згодом Сійярто опублікував відео, в якому відреагував на критику прем’єра Віктора Орбана за зустріч із Володимиром Путіним.

“Ці нападки нас не стримують і не бентежать. Місія світу триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть ремені та стежте за оновленнями наступного тижня”, – додав міністр.

Крім того, напередодні Орбан в інтерв’ю швейцарській газеті Die Weltwoche анонсував “несподівані зустрічі”. Із ким саме він зустрінеться, політик не уточнив. Але у соціальній мережі X написав, що з 8 липня продовжить зусилля щодо врегулювання війни в Україні.

“Я провів переговори в Москві з президентом Путіним. Моєю метою було встановлення прямих каналів зв’язку, початок діалогу найшвидшим шляхом до мирного врегулювання. Я виконав ці завдання. Далі буде в понеділок”, – зазначив Орбан.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *