1 Серпня, 2024 11:32 pm

Українці отримають грошову допомогу до 3 тис грн: хто і коли

Заяки на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року.

До Дня Незалежності України ветерани війни та деякі категорії громадян можуть отримати грошову допомогу у розмірі від 450 до 3100 грн.

Про це повідомили в Пенсійному фонді України (ПФУ).

Там нагадали, що на виплати можуть розраховувати:

  1. Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога буде виплачена у серпні разом із пенсією – без додаткового звернення.
  2. Ветеранам війни, які проходять службу/працюють та не є пенсіонерами, кошти буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу/працюють, на підставі поданих заявок, в т.ч. через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.
  3. Тим, хто має право на виплату, не є пенсіонером та не проходить службу / не працює, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву (довільної форми). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Перелік уповноважених банків можна переглянути за посиланням. 

“Заявки/заяви на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заявку/заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року“, – наголосили в ПФУ.

Розміри виплат становлять від 450 до 3100 грн. Вони розподіляються так:

  • 450 грн – учасники війни, колишні в’язні концентраційних таборів, особи, насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів та інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом;
  • 650 грн – члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, дружини (чоловіки) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, які не одружилися вдруге;
  • 1000 грн – учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в’язні концентраційних таборів, діти, які народилися у місцях примусового тримання їхніх батьків;
  • 3100 грн – особи з інвалідністю внаслідок війни (I група) та особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *