2 Серпня, 2024 1:00 am

“Час до психіатра”: Арестович дав пораду Путіну, як перемогти Україну, мережа вибухнула гнівними коментарями

На його думку, РФ не вистачає гнучкості

Колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович, відомий своїми скандальними висловлюваннями, знову відзначився неоднозначною заявою. Цього разу він дав “рецепт”, як Росія може перемогти Україну.

Про це він заявив в ефірі на каналі “ліберальної” російської журналістки Юлії Латиніної. За його словами російський диктатор Володимир Путін “може зробити Україну в три ходи”, але РФ не вистачає геополітичної гнучкості. На його думку, Росія має сказати, що українці — “абсолютно окремий народ із давньою унікальною культурою”.

“Ба більше, ви наш початок, ми ваші молодші брати, ми ваші молодші гілки. Тому Київ для нас буде завжди сакральним та святим центром. І на знак цього я знову відкриваю кафедру української культури, 300 українських шкіл та 80 українських бібліотек. Ми пам’ятаємо, що тільки в союзі з українцями Росія набула справжньої сили. Що ми разом всіх колотили, правили світом… Темні сили нас розсварили… Хочемо знову дружби та союзу”, — заявив АрестовичЗа його словами, РФ може запропонувати українцям “імперські проєкти”. Арестович навів приклад командувача Балтійського флоту, який носить на парадах українські нагороди і ніхто його за це не карає.

“Він отримав їх, коли він був замкомандувачем ВМС України. Він просто перейшов на російську сторону. І будь-який солдат і офіцер, який зараз переходить на російську бік, одразу підвищується в званні на один щабель. Відразу”, — заявив він.

На його думку, Путін також може пообіцяти, що ті, хто перейдуть на бік РФ, матимуть рівні права з корінними росіянами “аж до можливості стати головнокомандувачем збройних сил Російської Федерації та її президентом”. Арестович вважає, що після цього “смішна українська вузьконаціональна пропаганда не витримає тупоту людей, які швиденько ментально перейдуть на той бік”.

За його словами, у російські ідеологи не розуміють, що таке українці і як із ними треба поводитися. Арестович зазначив, що це їхня головна помилка.

“Тільки тому вони не виграли цю війну і тільки тому досі немає СРСР-2. Тому що українці — народ, який поведений на символічних речах. І їм потрібно демонструвати символічну повагу до мови, культури, до цих речей. Якщо його продемонструвати, бери їх тепленькими, українці взагалі не про зміст на цьому рівні розвитку. Натомість “російська весна” і вся діяльність РФ була побудована на образі, систематичному приниженні українців та української культури і вони отримали те, що отримали”, — заявив він.

Варто зазначити, що під цим відео люди залишили емоційні коментарі. Дехто запропонував відправити Арестовича до психіатра.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *