1 Серпня, 2024 11:51 pm

Російський льотчик здав своїх колег ГУР після удару по “Охматдиту”

Російський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав українській розвідці дані про своїх колег. Саме вони постійно обстрілюють українські міста ракетами Х-101.

Про це РБК-Україна повідомило проінформоване джерело.

Як розповіло виданню джерело, до ГУР звернувся один з льотчиків 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії в/ч 06987, яка базується на аеродром “Енгельс”.

Росіянин написав у чат-бот української розвідки, що він і кілька його колег шоковані ударом по дитячій лікарні та не розуміють, чому їх змушують атакувати цивільну інфраструктуру України. Через це він вирішив передати українській стороні документи, пов’язані з діяльністю його військової частини, а також приватні фото командного складу 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії.

За даними джерела, навіть первинний аналіз отриманих матеріалів показує їх надзвичайну важливість. Серед наданої інформації є документи з особових справ старшого офіцерського складу, персональні дані російських військовослужбовців та їхніх родин. Найбільшу цінність представляють грифовані документи 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії.

Обстріл “Охматдиту” 8 липня

У понеділок, 8 липня, Російська Федерація завдала масового удару по території України. Під обстрілом був Київ, а одна з ракет атакувала дитячу лікарню “Охматдит”.

Пізніше Рада безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН) зібралась на екстрене засідання, аби обговорити масований обстріл ворога. Згодом глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росія намагалася заблокувати участь України в ініційованому засіданні у зв’язку з масованою ракетною атакою 8 липня.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *