6 Липня, 2024 6:34 pm

Використовують маневри росіян для контратаки: експерт розповів про успіхи ЗСУ на фронті

ЗСУ не сидять глухо у захисті, а пробують контратакувати там, де це можливо.

Українські сили по всій лінії фронту перебувають у активній обороні та намагаються атакувати позиції росіян скрізь, де це можливо. Військовий оглядач Денис Попович в інтерв’ю Radio NV розповів про ситуацію на фронті та успіхи ЗСУ.

Так, він нагадав, що ЗСУ просунулися на лиманському напрямку, зокрема, у Серебрянському лісі. За словами експерта, українські Сили оборони скористалися тим, що росіяни знімають підрозділи з деяких ділянок фронту та перекидають на інші.

“Я так розумію, що ці просування— це, по-перше, підготовлені дії з боку нашого командування, і по-друге, це наслідки цих маневрів резервів, які росіяни здійснювали для того, щоб створювати додаткові гарячі точки на інших ділянках фронту. Маневрували резервами – знімали з однієї ділянки, перекидали на Харківщину, ще деінде перекидали, — і цим наші скористалися, вдарили і пішли вперед”, – розповів експерт.

Він зазначив, що це в тому числі знімає напругу з українських частин, які знаходяться на флангах на Донеччині.

“Весь фронт один від одного залежить. Не існує такого, що десь на якомусь напрямку ситуація розвивається самостійно від іншого. Очевидно, це стало можливим після того, як ворог зняв певні частини та підрозділи та перекинув їх на інші напрямки — на Харківщину, під Часів Яр. І тоді ми пішли вперед. Тобто це активна оборона, яка якраз спрямована на те, щоб не лише сидіти глухо в захисті, а і пробувати контратакувати там, де це можливо”, – розповів експерт.

Він зазначив, що наразі ця активна оборона існує по всьому фронту.

“Можливо, зараз за виключенням півночі Харківської області, де ми потроху починаємо приходити до контратакувальних дій і вибиваємо противника, вичавлюємо його за Вовчанськ. Але, якщо кажемо про схід в широкому сенсі, то там саме ці процеси відбуваються”, – сказав він.

Він також зазначив, що на Покровську напрямку ворог буде далі атакувати.

“Там у них одна з цілей — це просування власне на Покровськ. Друга — це спроба перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка — важлива дорога, з погляду логістики, для тих наших підрозділів, котрі стоять в цьому районі. І третій варіант, який у них може бути поєднаний з другим, з перерізанням цієї траси, — це, безумовно, створити умови для оточення нашого торецького угруповання”, – розповів він.

Він також прокоментував ситуацію біля Часового Яру, зазначивши, що ЗСУ вдалося відтіснити ворога в районі Канал.

“Але те, що ми зараз кажемо про звільнення цієї частини міста, думаю, що нам варто відносити до попередньої теми про пересування, маневри резервів з боку ворога. Щось мені здається, що там теж вони знімали там певну частину підрозділів, навіть з Часового Яру, що в принципі дозволило нам просунутися вперед”, – зазначив він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *