6 Липня, 2024 6:57 pm

Китай розробляє дрони для РФ на зразок Shahed: деталі від Bloomberg

Китайські безпілотники ще не використовували в Україні.

Компанії Китаю та агресорки Росії розробляють ударний безпілотник, який схожий на іранську модель Shahed, якими окупанти б’ють по Україні.

Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на неназваних європейських чиновників.

Видання пише, що компанії провели переговори 2023-го про співпрацю з метою копіювання іранського безпілотника Shahed і почали розробляти і тестувати версію в цьому році в межах підготовки для відправлення до РФ.

“Надання Росії ударного безпілотника типу Shahed означатиме поглиблення підтримки Пекіном Росії, попри неодноразові попередження з боку США та їхніх союзників”, –  пишуть автори матеріалу.

За інформацією чиновників, ці китайські безпілотники ще не використовувалися в Україні. Один із співрозмовників Bloomberg сказав, що КНР поки що думає, чи надсилати повністю побудовані БпЛА, але вже надсилає комплекти, які можна переобладнати в ударні дрони. Разом з тим чиновники побоюються, що Пекін може виробляти безпілотник, подібний до Shahed набагато швидше, ніж Тегеран чи Москва.

Зазначається, що джерела не назвали тип розроблюваного безпілотника, але китайські оборонні сайти і кілька ЗМІ повідомили, що країна розробляє ударний дрон-камікадзе під назвою Sunflower 200. Цей БпЛА за зовнішнім виглядом схожий на іранський дрон Shahed 136.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *