5 Жовтня, 2024 10:56 am

У Миколаєві чоловік навів ракети окупантів на будинок жінки, яка йому відмовила

Зрадник передавав координати російським окупантам для ракетних ударів по важливих об’єктах у місті.

У Миколаєві судитимуть чоловіка, який передав російським спецслужбам координати будинку жінки, адже вона не відповіла взаємністю на його залицяння. Про це йдеться у повідомленні Центрального районного суду Миколаєва

Як виявилось, чоловік отримав номер телефону жінки під час своєї роботи на пошті, коли вона отримувала посилку. Після цього він почав їй писати. 

Проте жінка не хотіла спілкуватися з чоловіком. Через це обвинувачений заявив, що співпрацює зі спецслужбами РФ та передасть їм координати будинку жінки для ракетного удару. Спочатку жінка не сприйняла ці погрози серйозно, проте під час судового засідання впізнала чоловіка. 

За матеріалами справи, чоловік за грошову винагороду погодився передавати представникам РФ інформацію про місцезнаходження підрозділів ЗСУ та об’єктів критичної інфраструктури у Миколаєві. 

“Надалі він надсилав інформацію із зазначенням географічних координат місць, де, на його думку, розміщуються підрозділи ЗС України. Одне з повідомлень містило координати житлової багатоповерхівки, яка жодним чином не використовується для військових цілей”, – додали у пресслужбі суду.

Правоохоронці зазначили, що чоловік підозрюється у скоєнні злочинів за кількома статтями Кримінального кодексу України, включно з державною зрадою. Тому йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Колаборанти в Україні – останні новини

Як писав УНІАН, СБУ затримала колаборантку, яка співпрацювала з Росією під час виборів у 2022 та 2023 роках в РФ. За інформацією СБУ, зловмисницею виявилась 36-річна донька ексмера Полтави, якого наразі засуджено за корупцію.

“Проживаючи в Києві, колаборантка дистанційно управляла рекламним бізнесом в Росії й отримувала від нього мільйонні дивіденди. Так, у період співпраці з “виборчим штабом” партії Кремля, фігурантка отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів”, – йдеться у повідомленні відомства. 

Також повідомлялось, що у Харкові викрили та затримали колаборантку, яка допомагала російським ЗМІ виправдовувати агресивну війну проти України.

“Затримана готувала такі “інформаційні довідки”, які героїзували окупантів та заперечували їхні воєнні злочини. Надалі її повідомлення “розганяли” в сюжетах рупорів Кремля, серед яких ток-шоу Скабєєвої та Соловйова”, – зазначили в СБУ.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *