6 Липня, 2024 6:33 pm

“Пережив дві клінічні смерті після поранення”. Інтерв’ю з інструктором 3-ї ОШБр

Боєць з позивним Студент брав участь в боях в Ірпені, під Кліщіївкою та Бахмутом, а після поранення навчає інших військових. Цей шлях він пройшов від початку повномасштабного вторгнення РФ, розповів він Суспільному.

З лютого 2022 року чоловік долучився до ТрО в Ірпені, де спочатку евакуйовував місцевих. Згодом він потрапив до іншого підрозділу.

"Пережив дві клінічні смерті після поранення". Інтерв’ю з інструктором 3-ї ОШБр

Бої за Ірпінь. З особистого архіву бійця

На Донеччині отримав поранення та пережив дві клінічні смерті.

“В дитинстві були такі мрії, що я хотів потрапити в якесь спецпризначення, але мене не взяли в армію. Я не пройшов комісію і мені поставили — непридатний до служби в армії. Але я колишній спортсмен і швидко адаптувався. Мені показували — і я робив. Щоб вижити, потрібно вчити військову справу. Ті, хто нехтують навчанням, статутами ЗСУ, знаннями, які допомагають під час бойових дій, — вони швидко гинуть”, — говорить військовий.

"Пережив дві клінічні смерті після поранення". Інтерв’ю з інструктором 3-ї ОШБр

Бої за Бахмут. З особистого архіву бійця

Через рік після поранення й реабілітації Студент перейшов до 3-ї штурмової бригади та став інструктором.

“Мені завжди здавалося, що я безсмертний. Я навіть жартував, що більше разу не помреш, але, як бачите…. Після поранення я не можу так бігати і виконувати бойові завдання. Але я маю досвід, я маю навички, я маю знання і я радо передаю їх тим, хто хоче долучитися до нашої команди”, — каже він.

"Пережив дві клінічні смерті після поранення". Інтерв’ю з інструктором 3-ї ОШБр

Позивний Студент. З особистого архіву бійця

За словами військового, правильна підготовка допомагає зберегти життя.

“Там не тепличні умови, коли по тобі відкритий вогонь, коли тебе може контузити, коли може засипати землею, коли уламками може поранити очі, кров може заливати обличчя, де кричать, де пекло. Той момент настає, коли ти не думаєш, а працюєш. Ось нащо це треба, це повинно бути на рефлексі”, — говорить Студент.

За словами військового, наразі його мотивує те, що ця війна — це боротьба за існування нації.

“Ми не просто воюємо, ми боремося за існування нашої нації в світі. В нас не йде просто війна, де ми зустрілися десь на кордоні і армія на армію йде… Війна не йде 3-й рік, війна не йде 10 років, війна не йде 31 рік — війна проти нашої нації триває понад три століття поспіль. Ми лише продовжуємо боротьбу наших попередників”, — вважає він.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *