6 Липня, 2024 7:16 pm

Нардеп про відправку в Україну операторів НАТО з системами ППО: Це буде правильна позиція

Наші партнери спокійно можуть ввести в Україну свої війська.

Народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко зазначає, що наші партнери спокійно можуть ввести в Україну свої війська і одночасно захищати як кордони НАТО, Євросоюзу, так і цивільну інфраструктуру та громадян України. 

Про це він сказав в інтерв’ю на Radio NV, коментуючи питання про можливість направлення в нашу країну військових країн-НАТО.

“Наші партнери спокійно можуть ввести в Україну свої війська. Не інструкторів. Я б хотів бачити,  наприклад, операторів систем ППО. І це легко пояснити і дати ляпаса Путіну, сказавши: Ми ставимо в Україні на відстані 100 км системи Patriot , NASAMS і всі ракети, які ми будемо бачити, що летять в напрямку мирних міст і цивільної інфраструктури будемо збивати. Будь-яка ракета, яка наблизиться до кордонів НАТО, або кордонів Європейського Союзу буде вважатися як загроза НАТО, або загроза кордонам. І буде збиватися ще за 100 км на підльоті до цього кордону. Я вважаю, що протистояти цьому ніхто не зможе і це буде правильна позиція і заява”, – підкреслив Костенко.

За його словами, якби партнери це зробили, це був би сильний крок, який в тому числі показав би їхню рішучість.

“Я думаю, що вони до цього прийдуть. Бажано, щоб це сталось раніше”, – додав нардеп. 

Костенко підкреслив, що є країни, в яких десятки, сотні комплексів ППО, які нині дуже потрібні Україні.

“Ми не просимо передати. Ми говоримо: Поставте свої екіпажі. Ми надаємо вам територію. Захищайте свої кордони з нашої території і заодно наших цивільних людей”, – зауважив нардеп.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *