6 Липня, 2024 6:34 pm

Сім загиблих та ще 18 поранених: росіяни вдарили по місту під Запоріжжям (ОНОВЛЕНО)

російські війська атакували місто Вільнянськ, що в Запорізькому районі, унаслідок чого загинули сім людей, а ще 18 зазнали поранень.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Іван Федоров.

Оновлено о 19:31. Федоров написав, що кількість загиблих зросла до 7 людей, серед них двоє — діти. Тим часом постраждали від удару по Вільнянську 10 людей.

Доповнено о 20:40. Національна поліція повідомила вже про 18 постраждалих, серед яких четверо дітей.

  • Рятувальники ліквідовують наслідки російського удару по місту Вільнянськ 29 червня 2024 року
  • Рятувальники ліквідовують наслідки російського удару по місту Вільнянськ 29 червня 2024 року
  • Рятувальники ліквідовують наслідки російського удару по місту Вільнянськ 29 червня 2024 року

Крім того, у місті пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. Удар по Вільнянську став повторним після того, як удень 29 червня в Запорізькому районі вже чули вибухи.

Тоді Федоров писав про загрозу ударів по області балістичними ракетами, а згодом у деяких районах Запоріжжя пролунали вибухи. Після цього голова ОВА заявив про пошкодження об’єкта критичної інфраструктури. Водночас люди від удару не постраждали.

Ситуація в регіоні

Упродовж доби 28 червня росіяни завдали 314 ударів по Запорізькій області, розповідав Федоров. Під ворожим вогнем перебували 7 населених пунктів.

Зокрема, росіяни завдали авіаційного удару по Новоандріївці. По цьому селу, а також по Гуляйполю, Роботиному, Малій Токмачці, Левадному та Малинівці били понад 140 різних безпілотників.

Крім того, з ракетних систем залпового вогню росіяни обстрілювали Новоандріївку, Малу Токмачку та Роботине, а з артилерії — Гуляйполе, Новоандріївку, Вербову, Малу Токмачку, Малинівку, Роботине та Левадне. Унаслідок цих обстрілів люди не постраждали.

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *