6 Липня, 2024 6:54 pm

Офіцера з Полтавщини посмертно нагородили званням Героя України

Ігоря Пугача з Кременчука відзначили найвищим військовим званням.

Майор Ігор Пугач загинув 29 червня 2022 року у результаті артилерійського обстрілу в селі Білогорівка. Про нагороду за його подвиг повідомили 28 червня в Офісі Президента України та Полтавській обласній військовій адміністрації 29 червня.

Найвищу державну нагороду – звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоїли майору Ігореві Пугачу за подвиг. Раніше нацгвардійця посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня за відважність у захисті України.

«Ігор був найкращим сином, батьком, племінником… З кожним загиблим наша ненависть буде все більше і більше захлинатиме ці орди. На жаль, гинуть найкращі, але біль від цих смертей залишиться не тільки в нас, а і в наших дітях. Попіл Клааса буде бити в наші серця віками. Ніколи не пробачимо», – повідомляв екскерівник Кременчуцького військового ліцею Володимир Поляков.

Ігоря Пугача з Кременчука відзначили найвищим військовим званням.
Ігор Пугач

Воїн служив у військовій частині 3059 Національної гвардії України з 1999 року. Потім перевівся в іншу частину, з якою у Харкові зустрів повномасштабний наступ російських військ. У день загибелі чоловік особисто поцілив з гранатомета в один із російських БТРів, знищивши сімох окупантів.

До 2022 року майор Пугач мав за плечима не одне бойове відрядження. Буквально за кілька місяців до нового етапу війни його було переведено на посаду заступника командира батальйону 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана НГУ. Тож з перших годин російських намагань захопити Харків він стояв на захисті міста.

«Ворога бачив не здалеку. Протистояв окупантам як у самому місті та на його околицях, так і на території області, витискаючи агресора далі від Харкова – крок за кроком, кілометр за кілометром. 20 березня 2022 року наші війська почали контрнаступ у напрямку Козачої Лопані, в якому, зокрема, брав участь підрозділ Ігоря.

Завдяки злагодженій роботі бійців ЗСУ та НГУ російські війська було вибито із зайнятих ними позицій, а лінію зіткнення з противником переміщено на 20-30 км до державного кордону», – розповіла директорка Кременчуцького краєзнавчого музею Алла Гайшинська.

Воїна ховали в закритій труні. Батьки ходять до нього на Пришибське кладовище. Пришиб – це село в Кременчуцькому районі, де оборонець закінчував середню школу.  Також на честь Героя у Кременчуці зʼявилася вулиця Майора Пугача.

Ігор Пугач

Життя нацгвардійця Ігоря Пугача забрав ворожий артобстріл на Харківщині у 2022 році. Через майже два роки після його загибелі на фасаді будинку, де з дитинства жив захисник, відкрили меморіальну дошку.

Ігор Пугач

У воїна залишилася дружина та двоє дітей.

Світла памʼять Герою України!

Comments (0)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *